El Curs de redacció administrativa en català es divideix en tres mòduls teoricopràctics que van d’allò més general a allò més específic o propi de la redacció en l’àmbit de l’Administració.

En el mòdul 1, el d’àmbit més general, ens centrarem en el procés de redacció i en els elements de la redacció. En la primera part, estudiarem el procés de redacció i aprendrem a fer una anàlisi de la situació comunicativa i a utilitzar els diferents recursos de què disposam per generar idees i ordenar-les. Com veureu, aquest procés consta de dues fases: la de preredacció i la de producció. En la segona part, tractarem dels elements que intervenen en la redacció d’un text: la paraula, la frase, el paràgraf i el mateix text.

En el mòdul 2 ens aproximarem al tecnolecte propi de l’Administració: el llenguatge administratiu. D’una banda, coneixerem les característiques del llenguatge administratiu català i, de l’altra, aprendrem a redactar tres dels documents administratius més habituals: l’ofici, la carta i la nota interna. A més, ens familiaritzarem amb el model de llengua de l’Ajuntament de Palma.

En el mòdul 3 tractarem sobre el model de llengua de l’Ajuntament de Palma, aprendrem a redactar el missatge de correu electrònic  —que en l’àmbit de l’Administració ha substituït en molts contexts altres documents, com ara l’ofici i la carta —,  coneixerem els diferents recursos de què podem disposar a Internet per millorar els nostres textos i seguirem practicant l’escriptura.


Calendari




Obertura del mòdul

Tancament del mòdul

Tasques per entregar

Mòdul 1

(10 h)

6 de març de 2023

12 de març de 2023

Hora límit: 23.59 h

Exercici 1.1

Exercici 1.2

Exercici 1.3

Mòdul 2

(10 h)

13 de març de 2023

19 de març de 2023

Hora límit: 23.59 h

Exercici 2.1

Exercici 2.2

Exercici 2.3

Mòdul 3

(10 h)

20 de març de 2023

26 de març de 2023

Hora límit: 23.59 h

Exercici 3.1

Exercici 3.2

Exercici 3.3


NOTA IMPORTANT:
Heu de lliurar  els exercicis en format de WOrd i d'OpenOffice; les tasques en format de PDG no es corregiran i, per tant, es tindran per no presentades.